Kíváncsi mi történik az Illatos úton? Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Több mint 30 kutya talált gazdára

A Vigyél Haza! Alapítvány szervezésében tartottak örökbefogadó napot Budapest Főváros Közterület-felügyeletének Állategészségügyi Szolgálatánál.
Az Illatos úton a nyitástól számított négy óra alatt több mint harminc kutya és néhány macska is új gazdára talált.

Dr.Kozma Tamás főállatorvos  most is hangsúlyozta, hogy elengedhetetlenül szükséges, hogy az állatbarátok tudják, belássák:  aki kutyára vágyik elsősorban az Illatos útról kellene,  hogy válasszon magának az elárvult ebek közül.  Az Állategészségügyi Szolgálat ugyanis nem menhely, a bent tartható kutyák száma korlátozott. Ahogyan mondani szokta Dr.Kozma : aki innen fogad örökbe, az két életet ment, azét , akit hazavisz, és azét, akinek ezzel helyet teremt egy átmeneti időre, amíg neki is lesz olyan szerencséje, hogy valakinek őrá esik majd a választása.

Az örökbefogadó napok nagyon fontosak, de a hét minden napján van lehetőség arra, hogy bárki idelátogasson és kutyát válasszon magának - tette hozzá Kozma doktor.

A szilveszteri petárdázások miatt világnak rohant kutyák felduzzasztották az amúgy is magas létszámot az Illatos úton. Most, ezután a sikeres szombati örökbefogadó nap után egy pillanatra fellélegeznek az orvos és a gondozók, de továbbra is várják az új gazdinak jelentkezőket.

BFKF, Sajtószolgálat