Kíváncsi mi történik az Illatos úton? Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Csipet a Csapatnak!

Több száz kutyás kereste fel hétvégén a Vigyél Haza Alapítvány Városligetben megrendezett mikrocsip akcióját.

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg március 26-án, szombaton, a Városligetben a Vigyél Haza Alapítvány a Fővárosi Közterület-felügyelettel közösen, „Csipet a Csapatnak” mikrocsip akcióját.
A kampány során az alapítvány önkéntesei és az őket segítő állatorvosok a helyszínen kérésre térítésmentesen ellenőrizték a megjelent kutyákban a mikrocsipek meglétét, regisztrációját. Szükség esetén az állatorvos segítők a helyszínen ingyenesen regisztrálták a kutyákat a rendszerben. A kutyások állatorvosi tanácsokat kaptak és tájékozódhattak a felelős állattartás szabályairól.

Az EB OVO Egyesület és a Népszigeti Kutyaiskola közreműködésével érdekes kutyás és gyerekprogramok is várták az érdeklődőket.
Az alapítvány által felajánlott 50 kupon - melyben a kutyás jelentkezőnek, átvállalták a mikrocsipezés és regisztráció költségét -  nagyon hamar elfogyott.
A kampány létjogosultságát igazolja, hogy a mikrocsip-ellenőrzésre jelentkező kutyák egyharmada nem volt regisztrálva az Állatorvosi Kamara rendszerében! Nekik a  regisztrálást ezen a napon a segítő állatorvosok a helyszínen ingyenesen elvégezték.