Kíváncsi mi történik az Illatos úton? Íratkozzon fel hírlevelünkre!

39 kutya talált gazdára és családra az örökbefogadó napon

A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt az Ebrendészet több állatot csak akkor tud tartani, ha sikerül örökbe adni néhányat a gazdára váró kedves kutyusok közül.

Az új gazdi, a meglett, hatvan év körüli férfi megkönnyezte azt az élményt, amikor a választott kutyus szabályosan átölelte új gazdáját, aki őt a karjaiban tartotta. Semmi kétség nem lehet afelől, hogy az örökbefogadott állatok sokszorosan adják vissza a szeretetet.

Az Illatos úti Ebrendészetre évente – csupán Budapestről – több mint 3000 kutya kerül be, sajnos legtöbbjüket saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló, mindössze 94 férőhely azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő Ebrendészet gondjait, ahol az Örökbefogadó Nap előtt több mint 120 kutya várt gazdára. Ezért nélkülözhetetlen az elkötelezett állatbarátok segítsége: ha kutyát terveznek a családba fogadni, akkor elsősorban az Illatos útról válasszanak.

A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt az Ebrendészet több állatot csak akkor tud tartani, ha sikerül örökbe adni néhányat a gazdára váró kedves kutyusok közül. Ezért hirdet  rendszeresen Örökbefogadó Napot a Vigyél Haza Alapítvány, amely három éve az Illatos úti Ebrendészeten lévő kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik.

Az Illatos útra való jutást megkönnyítették a szervezők azzal, hogy 10 óra és 13 óra között minden egész órában támogatóik segítségével autóbuszokat is indítottak a városligeti Felvonulási térről (az Időkeréktől) és vissza. A buszokon óránként más és más sztár volt az idegenvezető, aki az utazás során elmondta az Illatos útról, az örökbefogadásról és a felelős állattartásról a legfontosabb tudnivalókat. Verebes Linda, Janicsák Veca, Pindroch Csaba, Kárász Róbert és Keresztes Ildikó mindannyain sokat tesznek azért, hogy felhívják az emberek figyelmét arra: a kutya társ és családtag, akit nagyon lehet szeretni.

Most 39 kutya új esélyt kapott egy jobb életre, de az Ebrendészeten még mindig nagyon sokan maradtak. A Főkert jóvoltából lehetőség volt arra, hogy az odaszállított tujákat, gyorsan megnövő növényeket jelképes áron vegyék meg a látogatók és ajándékozzák az Ebrendészetnek az ott maradó kutyák életkörülményeinek javítására. A növények nyáron árnyékot adnak majd, és mivel az egymással szemben lévő kennelek közé kerülnek, így a kutyák nem látják majd egymást, ezzel pedig csökken izgatottságuk. Janicsák Veca például 40 ilyen növényt vásárolt az illatos úton maradó kutyáknak.

A Vigyél Haza Alapítvány és a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészete és valamennyi munkatársa minden jó érzésű, felelősen gondolkodó állatbarát segítségét kéri, hogy aki teheti, fogadjon örökbe egy kedves állatot és segítse a kutyusok életben maradási esélyeit. Az örökbefogadásra bármely napon, nyitvatartási időben is lehetőség van.